Menu

https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.grasakSaPovrcemgk-is-225.jpglink
https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.cokoladniKapkejsigk-is-225.jpglink
« »

Grašak sa povrćem i piletinom

 

Potrebno je:

- 1 glavica crvenog luka
- 4-5 mlade šargarepe
- 2 batka i karabatka
- 400g šampinjona
- 500g graška
- 500g krompirića
- oko 500ml vode
- 40g putera
- 1 kašika skrobnog brašna
- so, biber
- malo sveže mirođije
- malo svežeg peršun lista

Način pripreme:

Na puteru prodinstati crveni luk seckan na sitno, i posoljen, a onda dodati meso i dinstati sve zajedno 15-ak minuta pa dodati i seckanu šargarepu i šampinjone. Poklopljeno dinstati na umerenoj vatri, s vremena na vreme mešajući, oko 20-ak minuta. Izvaditi meso i ostaviti malo da se prohladi a u lonac dodati skrobno brašno, vodu i krompiriće. Nastaviti sa kuvanjem 15-ak minuta a onda vratiti meso (odvojeno od koske i kožure i sitno iseckano) i dodati grašak pa sve zajedno kuvati dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati so, biber, svežu mirođiju i svež peršun list.

Batak i Karabatak Maslac President Grasak To!

Čokoladni kapkejksi

 

Potrebno je (za 12 komada):

- 280g brašna
- 200g šećera
- 80g kakao praha
- 1 kesica vanilin šećera
- pola kašičice sode bikarbone
- pola kašičice praška za pecivo
- 120ml ulja
- 250ml vode
- 1 kašika sirćeta
- Za „ganache“ krem:
- 250ml slatke pavlake
- 200g čokolade za kuvanje
- kašika meda
i još:
- 50g oljuštenih i blago prepečenih badema

Način pripreme:

Prvo napraviti „ganache“ krem jer ga je potrebno ostaviti par sati (može i preko noći) da se dobro ohladi. U tiganj staviti pavlaku i med. Kada pavlaka lagano počne da vri dodati čokoladu i mešati dok se sve ne sjedini. Smesu presuti u manju posudu i ostaviti u frižider da se dobro ohladi. Za kapkejkse zasebno pomešati sve suve sastojke, zasebno sve vlažne i potom vlažne sastojke dodati u suve i sve dobro izmešati. U kalup postaviti papirne korpice i potom kašikom raspodeliti testo. Ubaciti ih u prethodno zagrejanu rernu i peći 20 minuta na 180ºC. Zatim ih izvaditi i оstaviti da se potpuno ohlade. Svaki kapkejk premazati blago umućenim „ganache“ kremom i posuti preko malo seckanih badema.

Kakao Menaž Slatka Pavlaka Brašno

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register