Menu

https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerPiletinaKrompirgk-is-225.jpglink
https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerPuzicigk-is-225.jpglink
« »

Piletina sa krompirom

Potrebno je:

- 2 batka i karabatka
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- malo maslinovog ulja
- morska so
- 700g krompira
- 50-70g maslaca
- 1 glavica belog luka

Način pripreme:

Meso premazati mešavinom meda i senfa pa ostaviti da odstoji sat-dva. Krompir oljuštiti, iseći na četvrtine i kuvati u dosta slane vode 20-ak minuta (tek dok ne omekša). Na dno vatrostalne posude staviti malo maslaca, poređati zatim krompir i meso, poklopiti i staviti u rernu na 200 stepeni na sat vremena. Posle tog vremena premazati meso sa malo putera, otklopiti posudu i zapeći meso a onda ga izvaditi da malo odmori pa zapeći i krompir. Na pola pečenja mesa ubaciti glavicu belog luka sečenu na pola a pred kraj po želji cvetove brokolija i malo peršun lista.

Batak i Karabatak Senf Maslac

Cimet pužići

Potrebno je

za testo:
- 1 kašičica suvog kvasca
- 120ml tople vode
- 120ml toplog mleka
- 1 jaje
- 40g šećera
- 60g maslaca
- 450-500g mekog brašna tip 500
za fil:
- 60-70g maslaca
- 80-100g šećera
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2 kašičice kakao praha
za preliv:
- 40g maslaca
- 100g prah šećera
- par kašika tople vode

Način pripreme:

U malu šoljicu staviti toplu vodu i kvasac. U činiji za mešanje pomešati mleko, jaje, šećer i otopljeni maslac pa malo po malo dodati oko 200g brašna (polovinu). Onda dodati mešavinu kvasca i vode, nastaviti sa mešanjem i malo po malo dodati brašna koliko treba da se može lepo mesiti a da se ne lepi za ruke. Testo mesiti oko 10-ak minuta a kada postane vazdušasto i svilenkasto prekriti ga providnom folijom i ostaviti da raste oko sat vremena. Posle tog vremena rastanjite testo (na debljinu oko 6 mm), premazati omekšalim maslacom, posuti mešavinom šećera i začina i umotati po dužini. Iseći na jednake "pužiće" i ređati u vatrostalnu posudu predhodno namazanu maslacem. Ostaviti opet testo da se diže oko 40 minuta a onda staviti u rernu na 180 stepeni i nekih 30-ak minuta tj. dok od gore fino ne porumeni. Dok se rolnice peku u šoljici napraviti preliv za pužiće: pomešati otopljen maslac, šećer i vode tek koliko treba da se sve fino poveže i bude gusto sirupasto.

Mleko Secer Kakao

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register