Menu

https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerPiletinagk-is-225.jpglink
https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/recepti.banerMafinigk-is-225.jpglink
« »

Piletina u paradajz sosu

Potrebno je:

- 1 veći pileći file
- 125g mozzarelle
- 1 kesa makarone
Sastojci za marinadu mesa:
- 1/2 kašičice granula belog luka
- 1/2 kašičice granula crnog luka
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- malo ulja
Sastojci za paradajz sos:
- malo ulja
- 2-3 glavice crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 1 kašika koncentrovanog paradajza
- 500g svežeg paradajza
- 500ml pasiranog paradajza
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica bosiljka
- so, biber, malo šećera (ako je sos kiseo).

Način pripreme:

Priprema sosa: Na malo ulja u šerpi prodinstati sitno seckan luk, a kada omekša, dodati i kašiku koncentrovanog paradajza. Sve dobro promešati, pa dodati na kockice seckan paradajz (oljušten i bez semenki), a posle par minuta i pasirani paradajz. Dodati zatim i malo šećera, soli, bibera i ostalih začina i sve zajedno krčkati 30-ak minuta, a onda minut pred kraj dodati i sitno seckan beli luk. Priprema mesa: Meso iseći na tanje šnicle, posuti mešavinom začina za marinadu i ostaviti da odstoji pola sata (u frižideru). Posoliti ga i ispeći u tiganju po par minuta sa svake strane (bez dodavanja bilo kakvog ulja, samo dobro zagrejati tiganj, staviti meso, sačekati minut-dva da se samo odlepi, okrenuti ga i ispeći i sa druge strane). Kada je meso pečeno, dodati deo paradajz sosa, na meso staviti mozzarellu, poklopiti i krčkati sve zajedno 5 minuta. U međuvremenu skuvati makarone I pomešati sa ostatkom paradajz sos, pa servirati uz meso.

paradajz pileci file makarone

Kefir mafini sa malinama

Potrebno je (za 12 komada):

suvi sastojci:
- 200g brašna
- 100g šećera
- pola kašičice praška
za pecivo
- četvrtina kašičice
sode bikarbone
vlažni sastojci:
- 200ml kefira (ili jogurta)
- 50ml ulja
- 2 jaja
- 1 kašika ekstrakta vanile
i još:
- 12 malina.
- malo lešnika, badema za posip (opciono).

Način pripreme:

U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke a u drugoj, blago, sve vlažne. Zatim vlažne dodati u suve i kratko sve promešati (tek da se sjedini). Kašikom za sladoled vaditi testo i stavljati u papirne korpice za mafine (u pleh) a zatim u sredinu svake utisnuti po jednu malinu i po želji posuti sa malo seckanih lešnika, badema... Peći 16 minuta na 200 stepeni, a zatim prohladiti i poslužiti posute sa malo šećera u prahu.

brasno brasno malina kefir

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register