Menu

https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/proizvodi-recepti.receptBanerSalatagk-is-225.jpglink
https://metalacproleter.co.rs/modules/mod_image_show_gk4/cache/proizvodi-recepti.receptBanerPitagk-is-225.jpglink
« »

Obrok salata

Potrebno je:

- 1 veliki praziluk
- 250g makarone
- 1 glavica crvenog luka
- 1 konzerva (400g) crvenog posulja
- 300g smrznutog kukuruza
- 50-100g crnih maslina
- 200-300g mini paradajza
- 1 konzerva tune u ulju
- 1 veza peršun lista
- morska so
- maslinovo ulje

Način pripreme:

U činiju za salatu staviti sitno iseckan crveni luk, posoliti ga, preliti sa malo maslinovog ulja i ostaviti 15-ak minuta. Zatim dodati praziluk seckan na kolutove (i kuvan 4 minuta u ključaloj vodi), pasulj, kukuruz (kuvan i prohlađen), kuvane makarone, masline (seckane na kružiće), tunu, peršun list (sitno seckan). Sve dobro promešati, začiniti i ostaviti u frižider na par sati. Zatim sve dodatno malo posoliti i preliti maslinovim uljem, dodati iseckan mini paradajz, pa poslužiti.

kukuruz tuna makarone

Pita sa jabukama

Potrebno je:

za kore:
- 350g brašna
- 210ml tople vode
- pola ravne kašičice soli
za fil:
- 4 jabuke grin smit
- 50g putera
- 4 kašike šećera
- 60g suvog grožđa
- 60g oraha
- malo cimeta
- sok jedne narandže (oko 100 ml)
- sećer u prahu

Način pripreme:

Priprema fila:
Suvo grožđe preliti sa malo vrele vode i ostaviti 15-ak minuta da odstoji a zatim ocediti. Na puteru "pržiti" šećer, dodati oljuštene i iseckane jabuke, sve zajedno pržiti a onda dodati sok od narandže, suvo grožđe, orahe, cimet i sve zajedno krčkati dok saft ne postane sirupast. Fil prohladiti.
Priprema kora:
U brašno dodati so. U drugu posudu sipati toplu vodu a onda dodavati malo po malo brašna i mešati viljuškom. Pred kraj kada se doda svo brašno istresti testo na radnu površinu I mesiti rukama 15-ak minuta dodajući po malo brašna da se ne lepi. Posle 15 minuta testo staviti u činiju blago nauljenu i testo blago nauljiti, prekriti providnom folijom i ostaviti 30 minuta da odmori. Posle tog vremena premesiti i rastanjiti na veličinu tacne i sad tacnu (poslužavnik, okrugli-veći) nauljiti, staviti testo i njega nauljiti, prekriti opet prozirnom folijom i ostaviti 30 minuta da odmori. Sto prekriti pamučnim čaršavom, blago posuti brašnom, na sredinu staviti testo i razvlačiti od sredine postavljući ruke ispod i tako tanjiti na sve strane. Slaganje: Razvučenu koru poprskati sa malo vode a onda celom dužinom (u jednoj "štrafti") staviti fil. Preklopiti koru preko fila pa umotati u krug. Koru iseći na tri dela i tako ravno staviti u pleh obložen papirom za pečenje. Pitu peći oko 40-ak minuta na 200 stepeni (dok fino ne porumeni) a onda je izvaditi iz rerne, sačekati 10-ak minuta pa posuti prah šećerom.

suvoGrozdje secer brasno brasnoVeliko

 excellentseal

logo

Metalac Proleter a.d.,
ul. Rudničke Vojske br.18,
32300 Gornji Milanovac,
Srbija

 

Log In or Register